Bij de loodgieter thuis lekt de kraan

Zou die kraan na 10 jaar nog steeds lekken? Geen idee, maar bovenstaand cliché wordt voor mij meerdere keren per jaar bevestigd.

10 jaar Digideon, zónder website, of althans, geen ‘echte’ website. En dat als media designer, ahum.

En toch leek het mij na 10 jaar wellicht een goed moment om daar dan in ieder geval even bij stil te staan. 10 jaar zónder website. Maar gelukkig ook, 10 jaar mét projecten. Met eigenlijk best wel veel projecten. Gave projecten. Daar zou ik best wel eens wat van mogen laten zien, bedacht ik me regelmatig. Maar waar begin je. De teller staat na 10 jaar op 1186 projecten (volgens mijn onmisbare projectadministratie-tool iBiz, helaas niet meer officieel ondersteund voor de laatste versie van OS X, ook dát kan je dus overkomen binnen de tijdspanne van een decennium). Gemiddeld dus ruim 100 projecten per jaar, of zo’n 10 per maand maar in ieder geval teveel om na 10 jaar nog allemaal de revue te laten passeren. Dus let’s keep it simple, ik ga proberen er 10 te selecteren, maximaal 1 per jaar. Lekker helder toch, 10 jaar, 10 projecten.

Terugkijkend kan ik het omschrijven als gezonde spanning, tijdens zo’n eerste periode als zelfstandig ondernemer. Waarschijnlijk heb ik er mijn eerste grijze plukje haar ook aan overgehouden.

Maar goed, focus. In mijn eerste jaar (feitelijk half jaar, want ik ben gestart op 06-06-06, dat leek me wel een mooie datum), heb ik naar eigen verbazing al behoorlijk wat projecten mogen doen voor een heel gevarieerde groep klanten. Van Art Dumay (thanks Mel) tot aan ASML (wederom thanks Mel). Maar ook van Wihabo (bedankt Ruud) tot aan Heijmans (wederom bedankt Ruud, maar uiteraard ook Han).

En zo kan ik nog wel even doorgaan met namedropping. Vooruit dan, veel te leuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van Van Wijnen (thanks Yvonne en Lianne) of Valvoline? (thanks Danny).

Zie uit zo’n prachtige lijst met klanten, en dus ook projecten, maar eens 10 projecten te selecteren. Eigenlijk onmogelijk. En toch doe ik het, want als je dan na 10 jaar eindelijk eens iets met enige stelligheid op je website durft te zetten, doe het dan ook.

Om het een beetje behapbaar te houden heb ik me voorgenomen om over elk project een blogpost te schrijven. En om lekker spannend te beginnen kies ik voor een project waarvan ik vooraf eigenlijk niet eens zo zeker wist of ik wel kon waarmaken wat er gevraagd werd. Ik zei het toch al, gezonde spanning.

Lees binnenkort dus meer (nee, niet pas over een jaar, dat beloof ik).

Terug naar boven