Spelen met lokale helden

Dit is het achtste project in deze serie. Als je nu denkt, welke serie? Dan is het misschien handig om eerst even dit bericht te lezen. Hoe dan ook, leuk dat je er bent!

Deze keer heb ik eindelijk eens een project van een echte lokale ondernemer geselecteerd. Voor één van de Dagwinkel filialen (in Loosbroek wel te verstaan) mocht ik in 2013 een kwartetspel ontwikkelen. Er werden uiteindelijk ruim 60 lokale helden en mooie locaties ingedeeld in maar liefst 15 categorieën.

In samenwerking met John Schouten (Dagwinkel) en fotograaf Jan Gabriels  hebben we de diverse categorieën bedacht en daar vervolgens alle lokale helden met toepasselijke locaties bij gezocht. Dit varieerde van kunstenaars in de beeldentuin, aanstormend talent op het voetbalveld, tot aan een rattenslang bij Stal Bertus. De fotograaf verzorgde de beelden en ik heb het geheel vormgegeven in bijpassende Dagwinkel stijl.

Samen met drukkerij Wihabo hebben we er vervolgens voor gezorgd dat er ruim 24.000 kaarten in de winkel lagen zodat de actie van start kon gaan. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontving de klant een setje van 3 kaarten. En de grote kracht van zo’n actie is het lokale karakter ervan, want iedereen wil natuurlijk een complete set hebben van alle plaatselijke helden. Er werd dus driftig verzameld en geruild door alle dorpsgenoten. En hoewel Loosbroek als dorp misschien klein is, werd de actie gelukkig een groot succes.

Dat het een succes was bleek later ook toen we een bijpassend doosje hadden ontwikkeld om het kwartetspel netjes in te kunnen bewaren. Ook deze vonden gretig aftrek door middel van een leuke actie in de winkel.

Gezien Loosbroek voor mij redelijk bekend terrein is, was het extra leuk om aan dit project mee te werken en van dichtbij te zien wat zo’n actie teweeg kan brengen.

Terug naar boven