Klein wereldje, grote projecten

Dit is het tiende project in deze serie. Als je nu denkt, welke serie? Dan is het misschien handig om eerst even dit bericht te lezen. Hoe dan ook, leuk dat je er bent!

We zijn inmiddels aanbeland in 2015. In de afgelopen jaren heb ik mee mogen werken aan heel wat grote aanbestedingen voor diverse, vaak bouwgerelateerde bedrijven. Van de Kromhout Kazerne in Utrecht tot aan de bouw van de grootste sluis ter wereld, de nieuwe Zeesluis bij IJmuiden. In contrast met de omvang van de meeste projecten, bleek het een klein wereldje te zijn waarin je vaak dezelfde mensen tegenkwam. Op die manier groeide mijn netwerk in het ’tenderwereldje’ steeds verder en werk ik inmiddels voor bedrijven als Heijmans, Dura Vermeer, Siemens, BAM en inmiddels ook alweer jaren voor VolkerInfra, onderdeel van VolkerWessels. Deze laatste partij was mijn opdrachtgever voor het laatste project wat ik geselecteerd heb voor deze serie.

Het mooie aan deze projecten is dat je bij een gunstige uitslag (ofwel: winst voor mijn opdrachtgever) de kans krijgt om nog langer bij zo’n project betrokken te blijven. Dat was deze keer gelukkig ook het geval.

In 2015 werd ik door Dennis Drijver (VolkerInfra) benaderd om een huisstijl te ontwikkelen voor Noaber18, een combinatie van VolkerInfra PPP en DIF. Deze huisstijl, of beter gezegd projectstijl, werd in eerste instantie gebruikt voor het Trechteringsproduct wat ingediend werd om deel te nemen aan de aanbesteding van de N18, ook wel de Nieuwe Twenteroute genoemd.

Na een positieve uitslag mocht Noaber18 door naar de volgende ronde, de Definitieve Inschrijving. Dit keer ging het om diverse plannen, mappen en een boekwerk wat vormgegeven en opgemaakt moest worden. Voor mij dus een flinke klus waarbij ik, zoals wel vaker, de hulp van Wihabo (drukwerk) en Roland Goossens (vormgeving en opmaak) heb ingeschakeld.

Na deze intensieve periode volgde gelukkig wederom een positieve uitslag. Het werk werd gegund aan Noaber18! Al snel werd begonnen met de nodige voorbereidingen en in september 2016 werden de werkzaamheden aan de nieuwe N18 gestart.

Zoals ik al eerder aangaf ben ik na de aanbestedingsfase steeds betrokken gebleven bij dit project en heb ik al diverse middelen mogen realiseren ten behoeve van de omgevingscommunicatie. Zo zijn er langs het traject inmiddels diverse infoborden te zien met informatie over het project en specifieke werkzaamheden op die locatie. Maar ook is de projectstijl inmiddels doorgevoerd in brochures, flyers, factsheets, overzichtkaarten, posters, pandbelettering en een rondtrekkende infowagen.

Nog steeds wordt er regelmatig gevraagd om mee te denken over het uitwerken van bepaalde middelen om de omwonenden zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie over de werkzaamheden in hun leefomgeving.  Iets waar Rijkswaterstaat (de daadwerkelijke opdrachtgever in deze) erg veel waarde aan hecht. Mede hierdoor geven mijn opdrachtgevers zowel in de aanbestedingsfase als in de uitvoering vaak extra aandacht aan omgevingscommunicatie waardoor het werken aan tenders voor mij alleen nog maar interessanter is geworden.

En met dit project, de 10e alweer op dit blog, heb ik een waardige afsluiter voor “Digideon // 10 jaar, 10 projecten”. Gezien 2016 eigenlijk mijn “jubileumjaar” was, sluit ik nog af met een bonusproject. Dit doe ik in mijn “jubileummaand” (starten op 06-06-06 doe je natuurlijk niet voor niets), ofwel to be continued!

Terug naar boven