Can’t start a fire without a SPARK

Dit is het laatste project in deze serie. Als je nu denkt, welke serie? Dan is het misschien handig om eerst even dit bericht te lezen. Hoe dan ook, leuk dat je er bent!

Waarom eigenlijk stoppen bij 10 projecten? Zo nu en dan bloggen over een project, tja waarom zou ik dat niet gewoon blijven doen? In ieder geval zoals beloofd bij deze nog een bonusproject, daarna zien we wel weer verder. Ik wil namelijk graag SPARK ook nog een welverdiend plekje in deze serie geven. Want hoe leuk is het als je veel met bouwgerelateerde bedrijven werkt om ook met een klant te mogen werken die naar eigen zeggen “een broedplaats voor innovatie in de bouw” is?

Erg leuk dus! Al in het prille begin van SPARK Campus, of feitelijk zelfs vóór het begin, werd ik door Lonneke Wijnhoven (destijds directeur Communicatie bij Heijmans Nederland, één van de partners van de campus) betrokken bij deze “eerste crossover voor innovatie en technologie“. Er werd toen gevraagd om een ‘prikkelende en schurende’ maar vooral enthousiasmerende video te maken die aan het toekomstige bestuur en andere geïnteresseerde partijen werd getoond voorafgaand aan een belangrijke meeting.

Het zal niet alleen aan die video hebben gelegen (dat is geen valse bescheidenheid hoor ;-)) maar kort daarna ondertekenden de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Provincie Noord-Brabant, gemeente ‘s-Hertogenbosch, Avans Hogeschool en Heijmans de samenwerkingsovereenkomst voor SPARK.

Dat was feitelijk al het begin van een hele mooie samenwerking want na een succesvolle start van de campus mocht ik later diverse video’s maken van verschillende events en programma’s. Zoals bijvoorbeeld het SPARK Talent programma, hét cross-over innovatieprogramma voor Young Professionals.

De ambitieuze talenten die aan de slag gingen met innovatievraagstukken werden door mij op de voet gevolgd. Nadat het hele traject was doorlopen kon ik aan de slag met het maken van een video met als doel om bij de werving van nieuwe kandidaten en partijen een goed beeld te geven van de diversiteit van het programma.

Het enthousiasme, de gedrevenheid en de ambitie van de verschillende teams, de coaches en de mensen van SPARK waren fantastisch om vast te mogen leggen. Doordat je deze mensen een tijd lang volgt word je op een gegeven moment opgenomen in de groep en dat zorgt er mede voor dat ik met erg veel plezier aan deze projecten mag werken.

Binnenkort staat er weer een erg leuk event op het programma, het SPARK Makers Event, een zogenaamd urban innovation festival. Ik kan er vanalles over vertellen, maar eigenlijk moet je gewoon gaan kijken. Dan maak ik er vervolgens weer een mooie impressie van om thuis nog even na te kunnen genieten 😉 Wie weet tot dan!

 

Terug naar boven