Video update

Het mag geen verrassing zijn (althans, voor mezelf in ieder geval niet), maar hoe leuk ik het ook vind, het valt uiteindelijk toch tegen om hier geregeld weer eens wat te posten. Niet dat er niks te melden valt, integendeel, ook sinds het laatste bericht in de oorspronkelijke serie voor dit blog is er weer genoeg gebeurd. Inmiddels zit ik bijvoorbeeld te werken in een prachtig nieuw kantoor en heb ik weer diverse mooie projecten mogen realiseren.

Zo heb ik samen met Frank Bongers gewerkt aan het aanscherpen van de positionering van Bakker & Bosch waarvoor we een nieuw communicatieconcept ontwikkelden. Daarop volgde al gauw het opfrissen en verrijken van de huisstijl en tevens namen we de website onderhanden. Ook maakten we een bijpassende bedrijfsvideo waarin alles nog eens mooi samenkwam. Een goed verhaal en een mooi pakket aan middelen waar wij samen met het team van Bakker & Bosch erg trots op zijn.

Om nog even bij videoproducties te blijven (hierbij meteen de verklaring voor de titel van dit bericht), in opdracht van Luminext en Sustainder en in samenwerking met Lonneke Wijnhoven maakte ik een animatie over de evolutie van straatverlichting in Nederland. We kozen een hele specifieke stijl, stop-motion gecombineerd met ‘echt’ beeldmateriaal, wat de nodige uitdagingen met zich meebracht. Maar juist die uitdagingen, het zoeken naar de juiste tools en technieken om een idee en de boodschap zo goed mogelijk over te brengen, maken dit soort projecten zo mooi om aan te werken. Check hier het resultaat.

Als afsluiter nog een mooi project waarin ik veel verschillende technieken en tools mocht samenbrengen. Voor kunstenaar Reinier Bosch en in samenwerking met Spark Campus maakte ik een video van het kunstwerk “De Trechter”. Geïnspireerd door Jheronimus Bosch en ter ere van het jubileumjaar van deze nog altijd populaire schilder, creëerde Reinier dit kunstwerk dat naar eigen zeggen innovatieve duurzame technologie en design combineert. Verder zegt hij “De combinatie van schoonheid en duurzaamheid heeft grote gevolgen voor de stad, zolang we maar combineren in plaats van te kiezen voor alleen techniek of alleen design. Je moet breder kijken, precies zoals [Jheronimus] Bosch in zijn tijd deed”. Uiteindelijk moet je het kunstwerk natuurlijk in het echt gaan bekijken, maar we hebben een goede poging gedaan om deze boodschap in een video te verpakken:

Momenteel zijn we uiteraard alweer bezig met allerlei mooie nieuwe projecten waar te zijner tijd ongetwijfeld ook weer genoeg over te vertellen is. Ik neem me wederom voor om er hier weer een aantal toe te lichten. Graag tot dan!

Terug naar boven