Geïnspireerd door onkruid

Ja je leest het goed, ik liet me laatst inspireren door onkruid. Waarom? In de eerste plaats omdat ik mezelf wilde uitdagen om weer eens een eigen project te maken en daarnaast heeft onkruid iets wat me fascineert. Eigenlijk wil iedereen er graag zo snel mogelijk vanaf, maar als je het zijn gang laat gaan ontstaat er een prachtige wildgroei van diverse planten, bloemen en grassoorten.

Dat proces heb ik recent dagelijks mogen aanschouwen. Er lag namelijk recht voor mijn kantoor, als overblijfsel van de bouw van ons huis, een gigantische berg zwart zand die naar verloop van tijd bijna volledig begroeid was. Een prachtig gezicht, althans dat vond ik.

Enigszins geïnspireerd door de zogenaamde b-roll challenge van Peter Mckinnon op YouTube, waarbij je werd uitgedaagd om van een willekeurige, liefst oninteressante plek, een spannende korte cinematic edit van 30 seconden te maken, besloot ik om een video van deze begroeide zandberg te maken.

Die 30 seconden waren veel te kort om dit ondergewaardeerde stukje natuurpracht goed in beeld te brengen, dus bij deze mijn 120 seconden durende ode aan “Dûn Bérrig”. Kijk, luister en geniet, fijne zomer allemaal.

Terug naar boven