Energie-opwekkend uiteinde

Innovatie, duurzaamheid, interactie, design en technologie. Gooi dat allemaal in de blender en je krijgt een energie-opwekkend project. En dat bedoel ik dus letterlijk en eeuh letterlijk. 

Het team van Studio Solarix (Reinier en Marloes) en niet te vergeten team SPARK Campus (thanks Lonneke, Cassandra en Marielle) stonden garant voor een energieke avond. De uitdaging was om tijdens de avondschemering beeldmateriaal te schieten van de eerste interactieve, energieopwekkende designgevel ter wereld. Waarom juist op dat tijdstip opnamen werden gemaakt wordt vanzelf duidelijk wanneer je het resultaat hieronder bekijkt. 

Het kantoorpand van Kuijpers in Helmond werd dit jaar voorzien van zonnetegels met geïntegreerde led-verlichting (met het idee van de zonnetegel won Studio Solarix in 2016 de solar challenge van de Dutch Design Week). De gevel is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen diverse partijen waaronder Studio Solarix en mede tot stand gekomen dankzij SPARK Campus.

Op die bewuste energieke avond werden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang die overging in een sfeervolle avondschemering. Uiteraard dragen deze omstandigheden positief bij aan het eindresultaat. Want zoals je inmiddels wel begrijpt mocht ik naast het maken van de opnamen het geheel verwerken in een video die hieronder te bekijken is. 

Van zo’n project krijg je toch energie, ook zonder zonnecellen kan ik je verzekeren. 

Inmiddels is het alweer half december, het einde van het jaar nadert. Een mooi jaar met meer van dit soort projecten waar ik energie van kreeg. Ik wil iedereen die daar op wat voor manier dan ook een rol in heeft gespeeld ontzettend bedanken. Op naar nog zo’n jaar vol innovatie, duurzaamheid, interactie, design, technologie en vooral heel veel positieve energie. 

Fijne dagen allemaal!

Terug naar boven