Zomerse zorg

Het is inmiddels alweer eind augustus, de vakantieperiode is voorbij maar de zomer zet nog vrolijk door. Buiten is het maar liefst 33 ºC. Hier op kantoor wordt gelukkig slechts 24 graden gemeten dus we mogen zeker niet klagen.

Over het algemeen is de zomerperiode wat werk betreft relatief rustig. Dat is eenvoudig te verklaren, veel mensen, en dus ook mijn contactpersonen bij diverse klanten, zijn dan met vakantie. In de zorg wordt echter op volle kracht doorgewerkt.

Dat ondervond ik laatst tijdens het maken van filmopnamen in het Groene Hart Ziekenhuis. In opdracht van Syndle mag ik regelmatig video’s maken ter ondersteuning van e-learnings die ze ontwikkelen voor diverse ziekenhuizen door heel Nederland.

Het resultaat van de video’s valt of staat met de medewerking van het ziekenhuispersoneel. Het valt me eigenlijk altijd op dat, ondanks hun drukke schema’s, deze mensen ontzettend gedreven en meedenkend zijn.

Je zou verwachten dat ze bijvoorbeeld een dag vrij kunnen plannen om mee te werken aan de opnamen maar vaak is dit niet eens het geval. Tijdens de interviews en scènes die in beeld gebracht moeten worden, worden ze er regelmatig aan herinnerd dat er straks weer patiënten volledige aandacht nodig hebben.

Dat vergt uiterste concentratie, de hele dag door, ook met deze temperaturen. Diepe buiging voor mensen die in deze sector werkzaam zijn. Ik voel me bevoorrecht dat ik door mijn werk af en toe een kijkje in hun wereld krijg, veilig van achter mijn camera.

En net die laatstgenoemde liet me recent nog in de steek, iets met oververhitting , maar dat is weer een heel ander ander verhaal….

Terug naar boven